Informatiepunt tip

De Winput

De Winput is een natuurgebied in Lage Zwaluwe dat is ontstaan in 1966 door zand en grondwinning ten behoeve van het opspuiten van de Kwistgeldpolder in Lage Zwaluwe. Thans zijn daar de wijken Ameroever en Princehil gesitueerd. Toen men stopte met het winnen van zand en grond is de put vol water gelopen en is er door de jaren heen een prachtig natuurgebied ontstaan. Momenteel leent de Winput zich voor dagrecreatie, zoals zwemmen en vissen, maar is vooral een natuurgebied.

Op het water verblijven eendensoorten, zoals wintertaling en kuifeend. In het voorjaar kunt u hier zingende blauwborsten vinden.
Het prachtige gebied is inmiddels zeer geliefd bij de vogelspotters.

Een leuk weetje:

Deze mooie plek is tevens “onze” Geluksplek.

Geluksplekken

De Geluksroute komt langs alle 6 geluksplekken die in 2019 door de inwoners zijn uitgekozen: het Raadhuisplein (Made), onze Kerk (Hooge Zwaluwe), Het Beverpad  (Drimmelen), de Winput (Lage Zwaluwe), de Put (Wagenberg) en de Schans (Terheijden). Deze plekken dragen bij aan het geluk van ons allemaal. Het is een plek om trots op te zijn, waar je een fijn gevoel hebt of waar je leuke ideeën krijgt. Een plek die je graag wilt delen met anderen. Bij iedere geluksplek is het verhaal van een inwoner te lezen en waarom dit voor die persoon een echte geluksplek is.

Geluksroute

Dus, bent u op zoek naar een leuke activiteit? Fiets dan de Geluksroute, bezoek alle geluksplekken en beleef op die manier in elk dorp een stukje geluk. Ga voor meer informatie en de meest recente navigatie per kern naar www.drimmelen.nl/geluksroute. De folders van de route zijn ook beschikbaar BijOns.

Terug naar alle tips.

Bezienswaardigheid